Olvasni jó!

KisMoly

KisMoly

Pipó utazása

2016. augusztus 11. - Kismoly

A legjobban várt kiadvány, visszaszámoltunk Marcival, és földöntúli boldogság volt, amikor végre a kezünkbe vehettük Satoe Tone csodaszép könyvét. Az egyik leggyönyörűbb képeskönyvet, ami valaha a kezembe került.

4c2397281f34579d989be01ff51dd67f.jpg

 

A szöveg, szándékosan szűkre szabott, mondhatni elhanyagolható, a festmények mesélnek, egy belső utazást, amit a főszereplő él meg. Ebben a történetben "Pipó, a béka szomorú volt. Egy ideje nem voltak álmai. Amikor nem tudott elaludni, bárányokat számolt. Egy alkalommal, amikor számlálgatta őket, megszólította egy egészen kicsi bárány, aki épp az álmok birodalmába igyekezett…", a hátára ülteti az álmatlan kis békát, és elindulnak együtt, álomról-álomra, évszakról-évszakra,  egyszer csak.... a decemberi hópelyhek sűrűjében..... a bárányka lemarad, elveszik a fehérségben.

Pipó egyedül bandukol tovább... ,de ne aggódjatok, elárulok egy titkot...pszt... egymásra találnak az út végén, jutalmuk az örök barátság boldogsága.

pipo_buzamezo.jpg

pipo_viz_alatt.jpg

pipob_8146_844x380.jpg

 

Ez nem olyan könyv, amit este felcsapunk, olvasunk belőle egy részletet, aztán alvás. Nem. Ez egy délutáni, takaró alatt kucorgó, ráérősen merengős, hosszan elidőzős, csendesen nézegetős képeskönyv. Ami alkalmat ad arra, hogy beszélgessünk a színek kifejező erejéről, milyen hangulatot érzékeltet  a tenger mélykéksége, az aranysárga búzamező, a jégfehér januári hócsipkefüggöny, a pirosan harsogó pipacsok. Arra, hogy lám, milyen egyszerű  képek erejével/segítségével mesélni.

S ne lepődjünk meg, ha gyerekünknek kedve szottyan ezek után festeni. Rögvest.

A legrangosabb gyermekkönyves fesztivál, a Bolognai Nemzetközi Könyvvásár zsűrije Pipó utazását 2013-ban fődíjjal jutalmazta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2015 November 7-én az eredeti képeiből nyílt kiállítás : SATOE TONE, AKI LEPKEUJJAKKAL RAJZOL MESÉT címmel Biatorbágyon, majd Budapesten. A tárlaton az alkotó eredeti műalkotásai szerepeltek, melyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de elgondolkodtató, személyesen „továbbírásra" inspiráló üzeneteket közvetítenek. Itt tartózkodása alatt, tartott workshopokat illusztrátoroknak és gyerekeknek is, amin természetesen Marcim is résztvett. :)

 

Hihetetlenül kedves,közvetlen, nagyszerű élmény volt az összes gyereknek.

satoe_tone_marci.jpg

Satoe Tone -Pipó utazása  Kisgombos kiadó 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6610262070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása